Eksperci

Ekspert Fundacji Promocji Bezpieczeństwa w zakresie bezpieczeństwa osobistego, reagowania na sytuacje kryzysowe i zagrożenia terrorystyczne.

Arkadiusz Kups

kom. 606 646 600
email:a.kups@combat56.pl
www.combat56.pl

Absolwent Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Zmechanizowanych i Akademii Obrony Narodowej w Warszawie. Prace w jednostkach specjalnych rozpoczął w elitarnym batalionie szturmowym w Dziwnowie na wyspie Wolin. Tam, jako dowódca grupy specjalnej realizuje program szkoleniowy obejmujący wspinaczkę górską, narciarstwo, skoki spadochronowe, płetwonurkowanie, minerstwo, strzelania specjalne, walkę kontaktową, armie obce i wiele innych. Służbę w działaniach specjalnych kontynuuje w jednostce specjalnej szczebla taktycznego, a potem na szczeblu armijnym w 56 Kompanii Specjalnej w Szczecinie.

Ekspert Fundacji Promocji Bezpieczeństwa w zakresie ochrony danych osobowych i bezpieczeństwa osobistego.

Robert Gadzinowski

PolGuard Consulting Sp. z o.o.
kom. +48 502 681 604
email:gadzinowski@polguard.pl
www.polguard.pl

Robert Gadzinowski posiada tytuł magistra inżyniera Politechniki Wrocławskiej w zakresie zarządzania przedsiębiorstwem i marketingu, jest absolwentem Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Zmechanizowanych we Wrocławiu, na kierunku rozpoznanie armii obcych. W 1990 roku uzyskał stopień instruktora w KARATE-DO TSUNAMI. Pełnił służbę w 56 Kompanii Specjalnej w Szczecinie, od 1995 roku szkolił funkcjonariuszy plutonu specjalnego Lubuskiego Oddziału Straży Granicznej, był Dyrektorem Zarządzającym w LoJack Polska Sp. z o.o. a następnie LoJack S.A.
Od 2003r., Robert Gadzinowski jest Prezesem Zarządu PolGuard® Consulting Sp. z o.o. Od 1999 r. pełni obowiązki Administratora Bezpieczeństwa Informacji. Reprezentował firmy oraz doradzał w trakcie kontroli prowadzonych przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Ekspert Fundacji Promocji Bezpieczeństwa w zakresie bezpieczeństwa finansowego.

Leszek Łytkowski

Executive Life Planner
Pramerica Życie TUiR S.A.
kom. +48 501 408 228
email:leszek.lytkowski@pramerica.pl

Od wielu lat, jako przedstawiciel Pramerica TUiR S.A., zajmuję się budowaniem programów ubezpieczeniowych w oparciu o indywidualną analizę potrzeb klienta.
Jestem specjalistą w dziedzinie ochronnych ubezpieczeń na życie, koncentrujących się  na zapewnieniu bezpieczeństwa finansowego i spokoju ducha, chroniąc wartości najważniejsze: życie i zdrowie.

Ekspert Fundacji Promocji Bezpieczeństwa w zakresie sportu i sztuk walki.

Wadelski Jarosław

Jarosław Wadelski
kom. +48 604 533 141
email:mega-wat@o2.pl

Jarosław Wadelski jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu. W roku 1981 rozpoczął trening karate. Od 1985 roku prowadził zajęcia Karate Tsunami w Koninie, od 1994 roku w Słupcy a w latach 1989 – 1990 – z upoważnienia soke Ryszarda Murata 10 dan – zgrupowania Tsunami w Moskwie.
Stopień mistrzowski 1 dan zdobyty w 1991 roku. Jest jednym z najstarszych weteranów karate Tsunami.
Od 1992 roku prezes Konińskiego Klubu Karate Tsunami. Wielokrotny mistrz Polski w karate i kick-boksingu.