PolGuard Consulting Sp. z o.o.

Logo PolGuard Consulting

PolGuard Consulting Sp. z o.o. Sp. z o.o. jest to pierwsza spółka, która została utworzona po to by specjalizować się w problematyce ochrony danych osobowych i do dziś jedyna, która przed rozpoczęciem działalności zarejestrowała swoje zbiory danych osobowych i sukcesywnie robi to w miarę zmian przepisów. Sprawdzenia stanu rejestracji zbiorów można dokonać pod adresem: https://egiodo.giodo.gov.pl/search_advanced.dhtml.
Jest jednym z nielicznych podmiotów świadczących usługi w zakresie ochrony danych osobowych, którego nie dotyczy powiedzenie „Szewc bez butów chodzi”.

PolGuard Consulting Sp. z o.o. pomagając innym w zakresie ochrony danych osobowych w przeciwieństwie do innych firm tego typu nie zapomina o przestrzeganiu przepisów o ochronie danych osobowych w swojej działalności, dlatego też od 14.05.2003 r. figuruje w rejestrach Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

eGIODO PolGuard

Od 2004r., z powodzeniem zapewnia swoim klientom wsparcie również w zakresie legalizacji międzynarodowych transferów danych osobowych zarówno do podmiotów zlokalizowanych na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego jak również poza Europejski Obszar Gospodarczy (m.in. do Indii, USA, Argentyny, Australii, Bangladeszu, Brazylii, Kanady, Chile, Chin, Kolumbii, Egiptu, Gwatemali, Indonezji, Japonii, Meksyku, Rosji, Singapuru, Ameryki Południowej, Korei Południowej, Tajwanu, Turcji).